0-ب0ا8080ل8اب8-ل8اب8لا8ب
توجه توجه 09198821857 محمد
09198821857
لطفا عاجزانه خواهشمندیم به اطلاعات تماس کاملا دقت نماییید:
ساعت تماس از 9 صبح تا 2 بعدالظهر و 5 بعداظهر تا 10:30 شب می باشد
لطفا به هیچ وجهی خارج از این زمان هاتماس نگیرید زیرا به مانند پیامک اصلا پاسخ داده نخواهد شد با تشکر از شما09198821857
محمد 09198821857
کبوترهای اصیل نژاد پاکستانی شماره تماس
محمد
09198821857
توجه توجه
09198821857
لطفا عاجزانه خواهشمندیم به اطلاعات تماس کاملا دقت نماییید:
ساعت تماس از 9 صبح تا 2 بعدالظهر و 5 بعداظهر تا 10:30 شب می باشد
لطفا به هیچ وجهی خارج از این زمان هاتماس نگیرید زیرا به مانند پیامک اصلا پاسخ داده نخواهد شد با تشکر از شما
09198821857 محمد 09198821857















برچسبها: کبوتر تیپلر , تیپلر , تیدی , فروش کوبرتر , تیپلر پاکستانی
نیوکاسل و روش های پیش گیری از آن
بیماری نیوكاسل برای اولین بار در سال 1926 در جاوه اندونزی و شهر نیوكاسل انگلستان گزارش شد. در انگلستان با برقراری قرنطینه و كشتار دستهجمعی طیور مبتلا و نابودی طیور در معرض سرایت و نیز با ضدعفونی لانههای آلوده ، بیماری را كنترل كردند.
بیماری نیوكاسل برای اولین بار در سال 1926 در جاوه اندونزی و شهر نیوكاسل انگلستان گزارش شد. در انگلستان با برقراری قرنطینه و كشتار دستهجمعی طیور مبتلا و نابودی طیور در معرض سرایت و نیز با ضدعفونی لانههای آلوده ، بیماری را كنترل كردند. ولی در جاوه اندونزی مبارزه به صورتی انجام شد كه كانون اصلی بیماری نابود نگردید و میتوان ادعا نمود كه منشأ و سرچشمه انتشار و آلودگی بیماری در دنیا از این ناحیه میباشد. در حال حاضر بیماری نیوكاسل در تمام دنیا تحت كنترل درآمده است. در كشور ما، همزمان با ورود جوجه یكروزه در سال 1329 شمسی از خارج و توسعه صنعت مرغداری در كشور این بیماری مشاهده گردید. از آن زمان تاكنون بیماری هرچند سال بهصورت همهگیر ظاهر میشود. در سالهای اخیر به دلیل رشد روزافزون صنعت مرغداری اهمیت این بیماری بیشتر موردتوجه قرارگرفته است و همواره بهعنوان مهمترین عامل تهدیدکننده طیور صنعتی و سنتی مطرح بوده است. گزارشهای موجود از تلفات وارده در سالهای گذشته، حكایت از تلفات تا 100% در مرغداریهای صنعتی و سنتی را دارد. بر اساس برآورد مسئولان ذیربط خسارت وارده به بخش طیور در هنگام شیوع این بیماری بیش از میلیاردها تومان میباشد.
نيوكاسل يك بيماري ویروسی عفوني و همهگیر است كه دستگاههای تنفس، گوارش و عصبی را موردحمله قرار میدهد و ميتواند در مدتزمان كوتاهي خسارت زيادي به پرورشدهندگان وارد سازد. ويروس نيوكاسل نسبت به گرما، نور خورشید و ضدعفونیکنندهها حساس است، ولی در بستر آلوده 2 ماه و در لاشه طیور تلفشده یک سال زنده میماند. این ویروس در مدت 30 دقیقه در دمای 60 درجه سانتیگراد غیرفعال میشود. ويروس در PH اسیدی توانایی مقاومت ندارد و در موادی مانند فرمالین و فنل ها غیرفعال میشود .لازم به ذکر است که عامل این بیماری برای مدتزمان نسبتاً طولانی در مدفوع زنده میماند .
عامل بیماری:
نوع اول پارامیکسوویروس پرندگان ( AMPV – 1 ) ازجمله عوامل بروز این بیماری میباشد. این ویروس از جنس Avulavirus است که در تحت خانواده Paramixovirinae و خانواده Paramixoviridae قرار میگیرد . مخزن اصلی این بیماری گونههای وحشی آبزی میباشد. این ویروس در 5 پاتوتیپ تقسیمبندی می شود:
- فرم Doyle’s یاviscerotropic velognic N.D (V.V.N.D.) : تمایل شدیدی به دستگاه گوارش و اعضای محوطه بطنی دارد. هر سه علامت گوارشی، تنفسی و عصبی در این فرم از بیماری قابلمشاهده است. در فرم گوارشی کاهش شدید مصرف آبودان ، تب (43 درجه سانتیگراد) و اسهال سبز دیده میشود. در فرم تنفسی وجود رال تنفسی، عطسه، سرفه، خروج ترشحات از بینی و دهان، تنفس با دهان باز و تنگی نفس دیده میشود. در فرم عصبی فلجی را بهشدت های مختلف و در اندامهای مختلف مشاهده میکنیم. چرخش گردن که بین دو پا و یا در پشت سر قرار میگیرد (بسته به محل درگیری مغز).
در مواردی که جوجه مقاوم است علائم را به شکل نوک زدن به زمین میبینیم. در این فرم تلفات در هر دو گله جوان و بالغ تا 90% دیده میشود.
- فرم Beach یا Neurotropic velogenic N.D(N.V.N.D) : در این فرم علائم عصبی و تنفسی دیده میشود، لذا به آن پنوموآنسفالیت نیز گفته میشود. میزان تلفات در این فرم از نیوکاسل در جوجههای حساس تا 90% و در بالغین %50-10 % میباشد.
- فرم Beaudette :در این فرم ویروس از سویه مزوژونیک است. حدتش خیلی کمتر است. علائم عمدتاً تنفسی و گاهی عصبی میباشد. تلفات عموماً ندارد و در حداکثر شدتش تا 10% در جوجهها تلفات میدهد. عمدتاً باعث کاهش تولید تخممرغ در گله تخمگذار و کاهش تولید در گله گوشتی میگردد.
- فرم Hitchner :در اثر سویه لنتوژنیک ایجاد میشود. در این فرم علائمی عموماً نداریم مگر علائم تنفسی که معمولاً بدون تلفات است.
- فرم Asymptomatic Enteric N.D : این فرم سبب عفونت خفیف رودهای میشود. فقط در آزمون هماگلوتیناسیون متوجه تیتر آن میشویم . عموماً در گله واکسن نخورده بیماری دیده نمیشود ولی تیتر H.A آن مثبت است.
Asymptomatic enteric NDV - : ویروس غیر بیماریزا است که بهصورت اولیه درون رودهها تکثیر میشود.
باید توجه داشته باشید که گروههای یادشده را نمیتوان بهراحتی از یکدیگر تفکیک نمود. این در حالی است که گزارشهایی مبنی بر مشاهده علائم یادشده در گروههای مختلف، منتشرشده است. به اعتقاد بسیاری از محققین، بیماری نیوکاسل بدخیم، فصلی بوده و سبب بروز اپیدمیهایی در سراسر آفریقا، آسیا، آمریکای مرکزی و استرالیا میشود. شدت و سختی بیماری به عوامل مختلفی چون سویه ویروس، گونه پرنده و فاکتورهایی چون وضعیت سلامت عمومی پرنده بستگی دارد.
بیماریزایی:
بسیاری از گونههای پرندگان وحشی و اهلی ميزبان بيماري هستند. مرغها آسیبپذیرترین و مستعدترین پرندگان در برابر این بیماری هستند و اردک و بوقلمون کمترین آسیبپذیری را در برابر این بیماری دارند. ويروس نيوكاسل در انسان ايجاد بيماري خفيف نموده بهطوریکه باعث تورم ملتحمه چشم میشود.
انتقال بیماری:
انتقال بيماري بهطور طبيعي از راه ترشحات، فضولات، امعاء و احشاء پرندگان آلوده و نيز تماس آنها با طيور سالم صورت میگیرد. بهطور طبيعي دستگاههای گوارش و تنفس پرندگان مركز اصلي انتقال و حامل بيماري هستند. حملونقل مرغهاي زنده باعث انتقال بيماري از محلي به محل ديگر میشود. مرغهاي مبتلابه بيماري كه در دوره کمون بیماری هستند عامل مهم انتقال بيماري به شمار ميروند. مرغهايي كه حالت ضعف و ناتواني پس از درمان را ميگذرانند در بعضي از موارد ميتوانند براي مدت طولاني ويروس بيماري را با خود حمل و پخش كنند. تخممرغهاي حاصل از مرغهاي مادر آلوده به بيماري باعث انتقال بيماري به داخل ماشين جوجهکشی و محيط اطراف میشوند. همچنين ويروس بيماري از طريق هوا و آب آشاميدني آلوده انتقال مييابد. انتقال مکانیکی توسط وسایل نقلیه، مواد غذایی آلوده به ویروس و افراد آلوده به محیط پرورش طیور نیز از دیگر راههای انتقال بیماری است.
نشانههای بیماری :
بیماری نیوكاسل در جوجهها و بوقلمونها در اشكال خفیف، شدید و حاد بروز میکند و با علائمی عصبی، تنفسی و گوارشی همراه میباشد.
سرفه و خرخر صدای شبیه به سوت
ناله كردن، تنفس نامنظم و مشكل با دهان باز
كم شدن تحرك و از دست دادن اشتها
افزایش تشنگی در مراحل اولیه و فلج نسبی یا كامل
لرزش عضلات، تغییر جهت و چرخش و برگشت سر به پشت یا به زیر شكم
دور خود چرخیدن، معلق زدن
اسهال آبكی سبزرنگ و بدبو
تخممرغهای پرندگان آلوده، پوستههای زبر و یا نازک دارند و آلبومین آنها میتواند حالت آبکی داشته باشد . تولید تخممرغ کم شده و در برخی مواقع نیز تولید قطع میشود. تخممرغهایی كه در این مرحله از بیماری تولید میشوند، ناقل ویروس بیماری نیوكاسل بوده و ارزش جوجهکشی ندارند.
تورم در بافتهای اطراف چشم و گردن پرندگان درگیر
ضایعات کالبدگشایی:
پرندگان زیادی را به منظور بررسی ضایعات خاص در یک جمعیت بایستی مورد توجه قرار داد. تشخیص این بیماری پس از جداسازی ویروس و شناسایی کامل آن قطعی میگردد. ضایعاتی که در این بیماری ممکن است یافت شود عبارتاند از:
علائم مشخصه نیوکاسل در دستگاه گوارش شامل خونریزی در غشاهای سروزی (رودهها، سنگدان، پیش معده)، خونریزی روی چربیهای قلب و سنگدان، خونریزی در زیر غشاء سنگدان و غدد لنفاوی ناحیه سکوم میباشد. دستگاه گوارش معمولاً خالی است زیرا جوجه آبودان نمیخورد. درباز کردن روده یک سری نقاط خونریزی به شکل پلاکهای کوچک یا بزرگ دیده میشود. در دستگاه تنفس، پرخونی و التهاب نای و وجود ترشحات یا حتی نقاط خونریزی در آن جلبتوجه میکند. در فرمهای خیلی حاد زرده داخل محوطه بطنی (در مرغان تخمگذار) افتاده و پاره میشود ولی عمدتاً پریتونیت نداریم. کیسههای هوایی هم ممکن است ملتهب شده و ظاهری کدر و پرخون پیدا کنند. ادم، خونریزی و حتی از بین رفتن و فساد تخمدانها نیز مشاهده میشود.
در فرمهای خیلی حاد در لاشه علامتی نداریم.
تشخیص و نمونهگیری:
این بیماری با توجه به علائم کالبدگشایی، بالینی، تاریخچه بیماری و مطالعات سرولوژیک و مولکولی قابلتشخیص است. همچنین روشهای HI و روش مولکولی RT-PCR مهمترین روشهای تشخیص بیماری میباشد.
نمونههای لازم برای تشخیص این بیماری از کلوآک، نای یا مدفوع پرندگان زنده گرفته میشود. همچنین میتوان نمونهگیری از مدفوع و یا ارگانهای مشترک پرندگان مرده را انجام داد .
جهت برآورد میزان بیماریزایی ویروس از روشهای آزمایش نشانگذاری در فیبروبلاست جنین کشت دادهشده، برآورد میانگین زمان مرگ در جنین جوجه(MDT)، شاخص بیماریزایی داخل مغزی ( ICPI ) در جوجههای یکروزه و شاخص بیماریزایی درون عروقی (IVPI ) در جوجههای شش هفته استفاده میشود.
تشخیص تفریقی:
فرم حاد بیماری را تا حدی میتوان از روی نشانههای كلینیكی و کالبدگشایی تشخیص داد. ولی فرم مزمن بیماری به علت شباهت زیاد علائم آن با سایر بیماریهای تنفسی اشتباه میشود. وقتیکه نشانههای تنفسی مربوط به بخش پایینی دستگاه تنفس باشد (نفسنفس زدن شدید) باید به بیماری نیوكاسل مظنون شد. سرعت انتشار بیماری نیوكاسل بهترین راهنما برای تشخیص آن است.
این بیماری ممکن است با برخی از بیماریها اشتباه گرفته شود. این بیماریها عبارتاند از :
▪ Fowl Cholera
▪ Avian Influenza
▪ Laryngotracheitis
▪ Fowl Pox Diphteritic Form
▪ Mycoplasmosis
▪ Infectious Bronchitis
- همچنین ممکن است بهاشتباه برخی از اختلالات مدیریتی مانند فقر آب، غذا یا هوا تشخیص داده شود.
میزان مرگومیر:
میزان مرگومیر در این بیماری به عوامل زیر بستگی دارد:
میزان کشندگی ویروس موردنظر
چگونگی پاسخ دادن به ایمنی واکسن
وضعیت محیطی
وضعیت گله
راههای پیشگیری و كنترل بیماری نیوكاسل:
مهمترین راه پیشگیری و مبارزه با این بیماری خطرناك، دورنگه داشتن طیور از ویروس عامل بیماری است. در چنین شرایطی اجرای قرنطینه (جدا نگهداشتن طیور حساس) همراه با رعایت كامل اصول بهداشتی، میتواند در كنترل بیماری بسیار مفید باشد. طیور حساس طیوری هستند كه به بیماری نیوكاسل مبتلا نشدهاند و یا از تخم مادر مبتلابه این بیماری به وجود نیامده باشند. از سوی دیگر برای جلوگیری از ابتلا و گسترش بیماری نیوكاسل فقط رعایت اصول بهداشتی كافی نیست. باید با انجام واكسیناسیون بهموقع، طیور را از مبتلا شدن به این بیماری نجات داد. باید توجه كرد كه درمان بیماری، در درجه آخر اهمیت قرار دارد.
پیشگیری از طریق مدیریت و بهداشت:
الف – جوجهکشی:
رعایت موارد زیر در جوجهکشی بهطور كامل ضروری است.
1- تأسیسات جوجهکشی باید از آشیانهها، سالنهای پرورش و تأسیسات كشتارگاه دور و مجزا باشد.
2- آشیانههای پرورش جوجه باید از سایر آشیانهها جدا باشد.
3- جدا كردن كارگران قسمت جوجهکشی از سایر بخشها.
4- پرورش مرغهای جوان باید در محلی كاملاً جدا، دور از آشیانه مرغهای مسن و در محیطی كاملاً بهداشتی انجام گیرد.
5- از ورود هر نوع وسیله نقلیه به مزرعه پیش از ضدعفونی كامل آن جلوگیری شود.
6- مرغهایی كه تلفشدهاند، باید بهدقت كامل و بدون آلودگی محیط اطراف سوزانده و نابود شوند.
7- سالنهای پرورش مرغ باید پیش از ریختن جوجه، شستوشو و ضدعفونی شوند.
8- باید از مواد ضدعفونیکننده و آهك در جلوی آشیانهها و حتیالامکان در گذرگاههای مزرعه استفاده شود.
ب- آشیانههای پرورش طیور:
رعایت موارد زیر در آشیانههای پرورش طیور بهطور كامل لازم است:
1- از ورود هر نوع پرندهای به آشیانه جلوگیری شود.
2- هنگام ورود كارگران به آشیانه، باید لباس آنها عوض و ضدعفونی شده باشد.
3- جوجههای یکروزه باید از مراكز مطمئن و تأییدشده از سوی كارشناسان خریداری شوند.
4- مرغهایی كه تلفشدهاند، باید بهدقت كامل و بدون آلودگی محیط اطراف سوزانده و نابود شوند.
5- سالنهای پرورش مرغ باید پیش از ریختن جوجه، شستشو و ضدعفونی شوند.
6- باید از مواد ضدعفونیکننده و آهك در جلوی آشیانهها و حتیالامکان در گذرگاههای مزرعه استفاده شود.
ج – كشتارگاه ، كارخانه تولید فرآوردههای طیور و بستهبندی:
ضدعفونی، شستشو و تمیز كردن وسایل، لوازم و محیط كشتارگاه طیور و كارخانه در زمانهای مختلف بهخصوص در زمان شیوع بیماری لازم است.
مبارزه و پیشگیری بهوسیله واكسیناسیون:
یكی از مؤثرترین راههای پیشگیری و مبارزه با شیوع بیماری نیوكاسل، استفاده از واكسن مخصوص است. برای ایمن نمودن طیور در مقابل این بیماری از راه واكسیناسیون، دستور یا برنامه یكسانی وجود ندارد، بلكه در مناطق مختلف با روشهای خاصی صورت میگیرد. برنامه واكسیناسیون جوجهها باید با توجه به نوع آبوهوای منطقه، نوع واكسن و دستور دامپزشك انجام شود. واکسن نیوکاسل دارای سویههای B1، لاسوتا، روغنی و کوماروف میباشد که در ایران بیشتر از دوسویه B1 و لاسوتا به چهار طریق قطره چشمی، آشامیدنی، اسپری و تزریقی استفاده میگردد.
1- سعی شود طیور همسن همزمان واكسینه شوند.
2- فاصله بین دو واكسیناسیون حداقل یك هفته باشد.
3- واكسن تازه باشد و در نگهداری و حملونقل آن رعایت دستورات كارخانه سازنده به عمل آید. (در دمای یخچال نگهداری شود و هنگام حملونقل در ظروف سربسته محتوی یخ باشد.)
4- ظروف محتوی واكسن نباید در معرض مستقیم نور آفتاب قرار گیرند.
5- ظروفی كه در آنها واكسن میریزند نباید 3 تا 4 روز قبل از آن به مواد ضدعفونیکننده آغشته شده باشند.
6- برای رقیق نمودن واكسن و یا مصرف آن به فرم خوراكی نباید از آبهای كلردار یا محتوی سایر مواد ضدعفونیکننده استفاده گردد.
7- گلهای كه مورد واكسیناسیون قرار میگیرد كاملاً سالم باشد و از واكسینه نمودن طیور غیرسالم و بیمار خودداری گردد.
8- بهتر است بلافاصله بعد از واکسیناسیون به مدت 48-24 ساعت آنتیبیوتیک به جیره گله اضافه شود و دمای سالن رابین 2 تا 3 درجه سانتیگراد بالا برد.
9- واكسن آمادهشده را حداكثر در ظروف به مدت 2-1 ساعت باید مصرف نمود..
واكسن زنده تخفیف حدت یافته نيوكاسل سویه
B1
:
واکسن لیوفیلیزه INMUGAL V.P. HITCHNER B-1( تولید شرکت OVEJERO اسپانیا ) حاوی ویروسهای زنده تخفیف حدت یافته نیوکاسل (سویه HITCHNER B-1) میباشد و قابلیت ایجاد ایمنی فعال و مؤثر علیه بیماری نیوکاسل در جوجهها و پرندگان بالغ را دارد. هر دوز واکسن حداقل شامل 50EID 106 ویروس میباشد. این واکسن در ویال 1000 دوزی ارائه میگردد.
مقدار و روش مصرف:
یک دوز به ازای هر پرنده بهصورت آشامیدنی، قطره چشمی یا اسپری.
این واکسن را میتوان برای واکسیناسیون اولیه یا ثانویه استفاده کرد.
واکسیناسیون اولیه در سن 10- 1 روزگی و تکرار آن سه هفته بعد انجام میشود. در گلههای مادر و تخمگذار واکسیناسیون هر 4- 3 ماه یکبار تکرار میگردد. اسپری واکسن، در واکسیناسیون اولیه ترجیح داده میشود.
درروش آشامیدنی مقدار موردنیاز آب برای هر پرنده بر اساس سن گله محاسبه میشود:
14- 10 روزگی: 15- 10 میلیلیتر
8- 3 هفتگی: 30- 20 میلیلیتر
سنین بالاتر: 40 میلیلیتر
درروش بینی- چشمی، پس از حل کردن واکسن در مقدار کافی از مایع استریل، یک قطره از واکسن در بینی یا چشم چکانده میشود. سر پرنده باید به صورتی نگهداشته شود که امکان جذب واکسن در مخاط افزایش یابد.
درروش اسپری تنفسی، پس از حل نمودن 1000 دوز واکسن در 5/1- 1 لیتر آب مقطر استریل، با دستگاه اسپری و از فاصله 60 سانتیمتری واکسیناسیون را انجام دهید. بهتر است جهت واکسیناسیون اولیه از قطرات درشت (>50 µm) و برای نوبت بعدی واکسیناسیون از قطرات کوچکتر(<50 µm) استفاده شود.
واكسن زنده تخفیف حدت یافته نيوكاسل سویه لاسوتا:
واکسن لیوفیلیزه INMUGAL V.P. LA SOTA، (تولید شرکت OVEJERO اسپانیا ) حاوی ویروسهای زنده تخفیف حدت یافته نیوکاسل (سویه لاسوتا) میباشد و قابلیت ایجاد ایمنی فعال و مؤثر علیه بیماری نیوکاسل در جوجهها و پرندگان بالغ را دارد. هر دوز واکسن حداقل شامل 50EID 106 ویروس میباشد. این واکسن در ویال 1000 دوزی ارائه میگردد.
مقدار و روش مصرف:
یک دوز به ازای هر پرنده بهصورت آشامیدنی، قطره چشمی یا اسپری.
واکسیناسیون اولیه با این واکسن در کلیه گلهها بهجز گلههای تخمگذار، بعد از 21روزگی انجام میشود. در گلههای مادر و تخمگذار واکسیناسیون هر 4- 3 ماه یکبار تکرار میگردد.
درروش آشامیدنی مقدار موردنیاز آب برای هر پرنده بر اساس سن گله محاسبه میشود:
14- 10 روزگی: 15- 10 میلیلیتر
8- 3 هفتگی: 30- 20 میلیلیتر
سنین بالاتر: 40 میلیلیتر
درروش بینی- چشمی، پس از حل کردن واکسن در مقدار کافی از مایع استریل، یک قطره از واکسن در بینی یا چشم چکانده میشود. سر پرنده باید به صورتی نگهداشته شود که امکان جذب واکسن در مخاط افزایش یابد.
درروش اسپری تنفسی، پس از حل نمودن 1000 دوز واکسن در 5/1- 1 لیتر آب مقطر استریل، با دستگاه اسپری و از فاصله 60 سانتیمتری واکسیناسیون را انجام دهید.




برچسبها: کبوتر تیپلر , تیپلر , تیدی , فروش کوبرتر , تیپلر پاکستانی






بنام حضرت دوست که هرچه دایم از اوست،دز این وبلاگ سعی دارم کبوتران خودم را که از نژاد پرشی پاکستانی هستند،نشان دهم
مبحثي كه ميخواهم خدمتتون عرض كنم در خصوص چگونگي شناخت كبوتر پرشي است يعني زماني كه ميخواهيم از يك مغازه كبوتر فروشي يا جاهايي مثل بازار مولوي خريدي را انجام دهيم به چه نكاتي مي بايست توجه نماييم البته قبل از آغاز مي بايست عرض كنم كه شناخت واقعي باید بر روي آسمان صورت بگيرد و اين شناخت از روي زمين تا حدودی صحيح مي باشد. بنده بند به بند اين موضوع را توضيح ميدهم و اميد كه مقبول نظر قرار گيرد:
1- اولين چيزي كه بايد به آن توجه كنيم و اولين قدم اين است كه كبوتر هدف را مشخص كنيم يعني در ذهنمان آن چيزي را كه ميخواهيم مجسم كنيم و مشخص كنيم كه مثلاً من ميخواهم يك كبوتر ماده پشت قرمز بخرم و فقط به همان فكر كنيم اگر كبوتر هدف مشخص نشده باشد ممكن است بعد از اينكه خريدمان تمام شد تازه متوجه بشويم كه چه چيزهايي خريديم و به چه تعدادي! و آن چيزي هم كه مي خواستيم نشد.
2- در دومين قدم مي بايست به دقت تمام كبوتراني كه شبيه كبوتر هدفمان هستند را بررسي كنيم اين بررسي خود چند مرحله دارد:
1-2- كبوتر مريض نباشد(پف نكرده باشد) آبله نداشته باشد اسهال نداشته باشد(با نگاه كردن پرهاي اطراف مقعد متوجه اين موضوع ميشويم كه نبايد به رنگ سبز باشد).
2-2- كبوتر دور چشم قرمز نداشته باشد.
3-2- كبوتر نوك بسيار كوتاه يا نوك بسيار بلند نداشته باشد.
4-2- كبوتر كشيده و بلند نباشد.
5-2- در صورت كوتاه بودن و در حالت ايستاده پرهاي بال بلندتر از پرهاي دم نباشد.
3- بعد از اين بررسيهاي مقدماتي مي بايست كبوتر را در دست بگيريم
به دقت مي بايست پاهاي كبوتر را بررسي كنيم كبوتر خوب مي بايست پاهاي تيره رنگي داشته باشد. بنده خودم به شخصه به ناخن كبوتر بسيار توجه ميكنم ناخنهاي كبوتراني كه اصل و نسب خوبي دارند بلند و پيچيده هست اين علاوه بر نشان دادن ذات كبوتر به ما نشان مي دهد كه صاحب قبلي كبوتر حرفه اي بوده و همواره كبوتران را روي ني بند مينشانده اين نشستن روي ني بند باعث بلند شدن ناخنها در طول زمان مي شود.
با نگاه كردن به پا ميتوان نشانهاي صاحب قبلي را نيز شناخت مثلا انگشتي زده داشته باشد يا انگشت پيچ باشد كه باز نشان دهنده حرفه اي بودن صاحب قبلي آن است.(البته متاسفانه در حال حاضر هر كودكي ميتواند انگشت بزند و نشان بگذارد) كه به اين مبحث هم بايد توجه كرد يعني لزوماْ كبوتر نشان دار خوب نيست. كبوتران پرپا براي پرش مناسب نيستند ولي اگر كبوتر كمي پر نازك در پا داشت يا نخ پا بود اشكالي ندارد. البته هستند کبوتران پاپر کاکلی دو کت رنگی در شهر همدان که ساعتهای خوبی داشته اند. اما همه پاپرها چنین ویژگی بارزی را ندارند.
بنده به شخصه با كبوتران پا چكمه اي هم موافق نيستم هر چند شنيده ام بعضيهايشان خوب ميپرند ولي خودم در خصوص آنها تجربه اي ندارم.
بعد از بررسي پا، چموش بودن كبوتر هم مهم هستش يعني كبوتر توي دست بند نشود و همواره در پي آزادي خودش از دست ما باشد.
4- در مرحله بعد سرو كله كبوتر مهم هستش اينكه كبوتر چه رنگي دارد و آيا رنگ چشمش مشخصات كبوتر هدف ما را دارد يا خير. و آيا رنگ چشمش متناسب با رنگش هست يا خير؟ مثلاً كبوتر ماهرو نبايد چشم سياه داشته باشد و يا ...
5- بعد از بررسي رنگ چشم كبوتر نوك كبوتر بايد بررسي شود رنگ نوك بسيار مهم است و آنهم مي بايست به دقت بررسي شود يعني اگر ما كبوتر سفيد مهر ميخواهيم بايد رنگ نوكش نيز سفيد باشد اگر كمي از بغل سياه باشد مسلماً ذات كبوتر سفيد نيست و جوجه هاي پشت سياه هم به ما ميدهد. رنگ ناخن نيز به همين صورت بايد بررسي شود.
6- نشانه هاي روي دماغ كبوتر بررسي مي شود و اينكه ببينيم نشانه اي مثل دماغ برداشته بودن دارد يا خير؟ كه اين هم نشاندهنده حرفه اي بودن صاحب قبلی آن است.
7- در حلقه هاي پاي كبوتر بايد دقت شود البته منظور حلقه هايي هستش كه از پايش خارج نمي شوند كه آنهم نشان دهنده ذوق و حرفه اي بودن صاحب قبلي است.
8- بعد از اين كارها مي بايست نوك كبوتر و فرم كله را بررسي نمود كبوتران پرشي داراي نوكهاي سوزني، متوسط، كمي بلند با كله ماري و يا در انتها سوزني و در ابتدا پهن هستند. دماغ كبوتر و گوشتهاي زير نوك تخمين خوبي راجع به سن كبوتر به ما ميدهند.
9- سن كبوتر انتخابي ما مي بايست كم باشد تا نطفه داشته باشد. اكثر كبوتر بازان حرفه اي كبوتران بسيار خوب خود را كه از نطفه رفته اند رد ميكنند و معمولا اين كبوتران هيچ وقت مجدداْ نطفه نميكنند و خريدار ممكن است يك عمر اسير چنين كبوتراني شود.
10- بنده پيشنهاد ميكنم اگر از مغازه كبوتر فروشي خريد ميكنيد حتما كبوتر جوان و اگر از شخصي آشنا يا حرفه اي خريد ميكنيد حتما كبوتر پير و نطفه دارش را بخريد چون مطمئناْ آن كبوتر بسيار خوب بوده كه تا اين سن از آن نگهداري شده.
11- بعد از اين بررسيهاي مقدماتي مي بايست بال كبوتر بررسي شود در بررسي بال بايد توجه نمود كه بال طعمه نداشته باشد، تيزه ها محكم و شمشيري و سه تيزه اول تقريباً هم اندازه باشد و تيزه اي كور نباشد اگر قصد جوجه كشي داريد كور بودن تيزه مهم نيست.
12- يكي از مهمترين نكته ها در كبوتران پرشي كه كمتر كسي به آن توجه ميكند اين است كه پرهاي بال و دم را باز كنيد و دقت كنيد كه كاملاً روي هم را بپوشانند و درز و يا فاصله اي در حالت باز بين پرهاي دم(خصوصاً) وجود نداشته باشد.
13- كبوتر كه روي زمين است يا وقتي می پرد و سپس مي نشيند نمي بايست تيزه هايش در هم گره بخورند.
14- حراميهاي كبوتر مي بايت كاملاً روي كمر را بپوشاند.
15- بعد از تمام اين كارها مي بايست به مهمترين قسمت قضيه پرداخت يعني پنجه كردن كبوتر:
كبوتر را كف دست گذاشته و بدون كوچكترين فشاري اجازه دهيد خودش بپرد كبوتر خوب بعد از پريدن مانند زنبور در قفس شروع به پر زدن خوهاد نمود و بلافاصله روي زمين نمي نشيند و بعد از چند ثانيه پريدن بر روي ني بندها (ترجيحاً ني بندهاي بالاتر) خواهد نشست و بلافاصله بعد از نشستن اكثر كبوتران خوب ناراحت شده و خود را مي خارانند يا پاهاي خود را به زمين مي كوبند. و بلافاصله بعد از نشستن مستي نمي كنند و قور نمي زنند.
اگر كبوتر خوب قيچي باشد هم با قدرت هر چه تمامتر به صورت عمودي به سمت بالا پرواز ميكند.
نكته اي كه بايد در كبوتران قيچي خوب به آن توجه نمود اين است كه پاهاي خود را هنگام پريدن باز مي كنند و مدام پنجه هاي باز خود را براي نشسته بر روي زمين آماده باش و باز نگه ميدارند.
ممكنه كبوتري تمام خصوصيات فوق را داشت بايد آنرا خريد؟ خير.
مي بايست بعد از نشستن كبوتر حدود 5 دقيقه آنرا زير نظر بگيريم كبوتر خوبي كه به مغازه آقاي فروشنده به هر دليلي راه يافته آن مغازه را دوست ندارد و مدام به فكر جاي قبلي خود هست. با ساير كبوتران دم خور نمي شود. مستي نمي كند و گوشه اي دنج را براي ايستادن و مترصد فرصت فرار بودن انتخاب كرده و در فكر جاي قبلي است. اگر كبوتر اين خصيصه آخر را هم داشت ميتوان آنرا خريد
موضوعات مرتبط: نکات آموزشی
5.219.85.99
ترنس:هنگامیکه امید در کسی بمیرد کینه و انتقام در او زنده می گردد ، هرقدر امید کمتر باشد ، عشق بزرگتر است
دریافت کد سخنان بزرگان
چت آنلاین |















برچسبها: کبوتر تیپلر , تیپلر , تیدی , فروش کوبرتر , تیپلر پاکستانی






برچسبها: کبوتر تیپلر , تیپلر , تیدی , فروش کوبرتر , تیپلر پاکستانی




برچسبها: کبوتر تیپلر , تیپلر , تیدی , فروش کوبرتر , تیپلر پاکستانی
اين بيماري مسري مي باشد و بايد پرنده بيمار را از ساير پرندگان جدا كرد. چشم درد
ميتواند به علت سرماخوردگي و يا تماس چشم پرنده با چوب نشيمن كثيف يا چيزهاي آلوده
و يا به علت يك بي نظمي داخلي و وجود عفونت در خود چشم بوجود آمده باشد و نبايد
نسبت به آن بي اعتنا بود.
علايم: جراحات پلك ها ، خارج شدن مايع و قي از چشمها ، پلك هاي بهم چسبيده.
علل بيماري: جريان هوا ، اتاق پر دود ، ميكروب
مداواي بيماري: استفاده از قطره هاي شستشو دهنده چشم مانند : آب بور ، محلول
بابونه و پمادهاي آنتي بيوتيك
روش ديگر اينكه چشم پرنده را با استيد بوريكي كه براي چشم انسان تهيه كرده اند
بشوييد سپس محلول 10% آرژيرول به داخل چشم بريزيد اين محلول بايد تازه و مطمئن
باشد . ميتوان به جاي آن نيز يك قطره روغن كرچك به چشم پرنده بريزيد كه جانشين
خوبي براي آرژيرول مي باشد.
روش ديگر : ابتدا چشم کبوتر را با يك قطعه پنبه استريل آغشته به اسيد بوريك شست و
شو داده سپس روغن پنسيلين مخصوص چشم را به چشم پرنده بماليد. اين كار چند روز بايد
ادامه يابد.
بیماری خس خس سینه :
اين بيماري به دو علت بوجود مي آيد: 1- تغييرات شديد و ناگهاني دما 2- تغذيه از دانه
هاي كثيف و آلوده به گرد و فضولات خود يا کبوتر هاي ديگر.
علامت اين بيماري تنفس با صدا و با منقار نيمه باز است . در عين حال نفس بريده
بريده مي باشد.
درمان: استفاده از شربتهاي سينه و داروهاي ضد سرفه و مخلوط كردن يك قاشق چايخوري
الكل طبي رقيق با دو قطره گليسيرين در آب آشاميدني پرنده .
و يا حل كردن يك قرص قابل حل 50 ميليگرمي ترامايسين در يك فنجان آب و ريختن آن در
جاي آب پرنده است. اين محلول براي برونشيت ، سرما خوردگي و اسهال پرنده نيز مفيد
است.
بيماري آسم:
علائم: اين بيماري تمامي علايم بيماري سرماخوردگي را دارد به اضافه تنفس سخت با
دهان باز .گاهي نيز تنفس پرنده همراه با صدا مي باشد.
درمان: دو قطره يد خوراكي را در 28 گرم آب نوشيدني حل كرده و روزي سه مرتبه از آن
به پرنده داده شود. جاي پرنده بايد گرم باشد. ميتوان كمي بخار اكاليپتوس نيز در
محل اتاق پرنده استفاده نمود اما اين بخار نبايد زياد باشد زيرا موجب خفگي پرنده
خواهد شد. اين درمان بايد تا بهبودي كامل پرنده ادامه يابد . با افزايش آثار
بهبودي بايد درمان نيز با فاصله انجام شود. تغذيه پرنده نيز بايد مقوي باشد.
گرفتگي مجراي تخم گذاري پرنده:
علايم: کبوتر ماده با پرهاي پف كرده بي تحرك مي ماند و معمولا پس از چند ساعت تلف
خواهد شد.
علل : احتمالا پرنده قادر به دفع تخم آماده از مخرج نمي باشد. ماده هاي جوان اغلب
دچار اين ناراحتي مي شوند. در بعضي مواقع نيز پوسته تخم تشكسل نشده و موجب اين
عارضه مي شود.
مداواي بيماري: ماليدن يك قطره خوراكي مايع در داخل و اطراف مخرج و گرم نگهداشتن
پرنده. ماساژ نرم و با احتياط اطراف مخرج.
توجه: هيچگاه نبايد پوسته تخم را به طرف داخل بدن پرنده فشار داد.
غده يا ورم جلدي(طعمه) :
ورم زير جلدي در کبوتر به علت مسدود شدن يكي از روزنه هاي ترشحات طبيعي بدن اتفاق
مي افتد. اين روزنه ها كه كارشان بيرون دادن بعضي از ترشحات طبيعي و داخلي بدن
پرنده است گاهي بسته شده و ترشحات راهي به بيرون نخواهند يافت در نتيجه در زير
پوست پرنده جمع شده و بتدريج تراكم اين ماده زياد شده و تشكيل توموري را در بدن
کبوتر ميدهد.
درمان: همين كه تومور كاملا رشد كرده و بزرگ شد و پوست روي آن كشيده و نازك گرديد
موقع آن رسيده كه آنرا از زير پوست درآورند. پوست نازك شده را با يك تيغ تيز و
استريل شده بشكافيد و ماده پنيري شكل داخل آن را بيرون بياوريد . سپس به سر يك چوب
خلال دندان پنبه استريلي بپيچيد و زخم ايجاد شده را با آب استريل با دقت بشوييد.
بعد از آن پرنده را در قفس و مكاني راحت و بي سر و صدا قرار دهيد و اطراف قفس را
با پارچه اي بپوشانيد تا از جست و خيز و فعاليتهاي اضافي پرنده جلوگيري شود
عفونت روده:
علايم : پاشيده شدن فضله به بيرون در حاليكه به رنگ سبز مي باشد .
مداواي بيماري: گرما ي محيط نگهداري پرنده بيمار بين 30 تا 32 درجه باشد. تاباندن
نور مادون قرمز ، استفاده از چاي معمولي ، ذغال پرنده . در صورت وجود زخم هاي
ويروسي ، استفاده از انتي بيوتيك ها يا سولفوناميد مؤثر است.
يبوست:
علايم : در اين بيماري پرنده با پرهاي پف كرده به گونه اي بي تفاوت در قفس مي
نشيند و سعي در دفع فضله مي كند بدون آن كه نتيجه اي بگيرد. پرنده رفتاري شبيه به
بيماري گرفتگي مجراي تخم گذاري از خود نشان مي دهد. از ديگر علائم ميتوان به كمي
اشتها ، سستي و بيحالي و دفع فضولات با زحمت زياد همراه با تكان دادن خود و وجود
رنگ سياه در فضولات پرنده و خشك بودن آن اشاره كرد.
علل بيماري: مصرف خوراك مانده و تغذيه از اشياء غير مجاز
مداواي بيماري : ماليدن روغن خوراكي مايع به مخرج پرنده . چكاندن يك قطره روغن
كرچك يا روغن پارافين مايع در منقار پرنده .
بيماری تورم عفونی پيش معده ( infections proventriculitis )
اين بيماری در اثر باکتری درشتی به نام مگا باکتر که به خانواده لاکتو باسيلاسه
تعلق دارد بوجود می آيد و در کبوتر - فينچ - مرغ عشق و برخی طوطی های کوچک ديده
شده است . بيشتر مواقع اين باکتری در طول دوران توليد مثل و پرورش جوجه ها مسئله
ساز می شود ولی تقريبا هميشه با يک عامل مستعد کننده مثل تراکم زياد يا سوء تغذيه
همراه است . تنها نشانه بيماری از دست دادن تدريجی و بسيار آهسته وزن بدن است
بطوری که طی مدت دوازده تا هجده ماه پرنده را از پا در می آورد عامل بيماری از
طريق فضولات در محيط پخش می شود و از راه خوراکی سايرپرنده ها را مبتلا می کند .
در کالبد گشايی زخم يا تورم پيش معده در ناحيه اتصال آن با سنگدان قابل مشاهده است
که می تواند همراه يا بدون خونريزی باشد.
پرها و اختلالات آن:
پرریزی : پرریزی عملی فیزیولوژیک و طبیعی است که در طی آن کبوتر سالی یکبار در
پایان تابستان ویا بهار اقدام به تعویض پرهای خود(بطور ژنتیکی) می نماید.در
کبوترهای مسابقه ای پرریزی در حدود دو هفته و نیم طول می کشد.پرهای شکسته فقط در
هنگام پرریزی تغییر می یابند.
عوامل موثر بر پرریزی: تا کنون عوامل کنترل کننده پرریزی و روش کار آنها کاملا
مشخص نشده است.فقط این امر مشخص است که پرریزی و در آمدن پر ها توسط هورمونهای
تیروئیدی کنترل می شوند. عوامل خارجی موثر بر پرریزی عبارتند از: کمبود مواد
غذایی-کمبود آب-افزایش شدید و طولانی دمای محیط-زخمها و همچنین بیماریها.میزان
تابش نور طبیعی یا مصنوعی و مدت تابش آن تاثیر مستقیم بر پرریزی دارد. مشکلات و
اختلالات پرها : ۱ - در هنگام رشد پرها کوچک و سخت بوده و رگهای خونی فراوان دارند در نتیجه به
آسانی می شکنند.علت این حالت کمبود مواد غذایی است. ۲-گاهی اوفات در پرها شکافهایی
دیده می شودکه باعث می گردد پر به آسانی بشکند.این عارضه در اثر آلودگی پرها به
شپش-جرب و یا کنه اتفاق می افتد و باید درمان گردد. ۳- کبوترهای سالم یک ماده چرب
ترشح می کنندکه از خیس شدن پرها جلوگیری کرده و آنها را جهت پرواز نرم می کند.بیماری
و عدم رعایت بهداشت ترشح این ماده را تحت تاثیر قرار می دهد و در نتیجه پرها آسیب
می بینند و پرواز پرنده را مشکل می سازند. ۴- سو تغذیه باعث غیر طبیعی شدن
پرها و یا تغییر غیرطبیعی رنگ آنها می گردد


برچسبها: کبوتر تیپلر , تیپلر , تیدی , فروش کوبرتر , تیپلر پاکستانی





برچسبها: کبوتر تیپلر , تیپلر , تیدی , فروش کوبرتر , تیپلر پاکستانی























برچسبها: کبوتر تیپلر , تیپلر , تیدی , فروش کوبرتر , تیپلر پاکستانی
.: Weblog Themes By Pichak :.
رنو
رنگ ترافیکی